Toggle Navigation

 

Tikvice u šlafroku

U šlafrok ili ogrtač od testa, možete staviti bilo koje povrće: i patlidžan, karfiol, brokoli. Važno je da kratko ispečete na vreloj masnoći da bi bilo što hrskavije.

Priprema

Tikvice narendati i ostaviti da se ocede od viška vode.

U činiji umutiti jaja, brašno, mineralnu vodu, prašak za pecivo i so. U smesu dodati tikvice i promešati.

Zagrejati ulje u tiganju. Kašikom vaditi smesu i sipati na vrelo ulje. Ispeći tikvice sa obe strane dok ne porumene. Staviti ih nakon pečenja na papirni ubrus da bi se ocedio višak masnoće.

Servirati tikvice u šlafroku na tanjir i posuti parmezanom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 423 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 75 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 211.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 37.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g tikvica
    • 2 jaja
    • 200 g brašna
    • so
    • 30 g parmezana
    • 200 ml mineralne vode
    • 1 praška za pecivo
    • ulje za prženje