Toggle Navigation

 

Trouglići sa trapistom i puterom od bundeve

Puter od bundeve je izvrstan namaz, punog ukusa i finog mirisa. Poseduje sve dobre osobine koje ima i bundevino seme. Puter se pravi tako što se blendira bundevino seme do kremaste smese i začinjava po ukusu.

Priprema

Penasto umutiti margarin i mladi sir, a zatim dodati brašno, so i biber. Umesiti glatko testo, staviti na radnu površinu i premesiti.

Razvuci testo oklagijom na pravougaonik debljine 2 mm i iseci na kvadrate velicine 7x7 cm.

Trapist narendati i pomešati sa puterom od bundeve.

Ivice testa premazati mlekom, na sredinu staviti nadev od putera i trapista, preklopiti na trouglove i poređati u tepsiju obloženu papirom za pecenje.

Trouglice peci u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 2 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Natrijum - 205 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 35 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 102.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

40 min.

Sastojci

    • 200 g brašna
    • 10 g soli
    • 1 kašičica bibera
    • 100 g mladog sira
    • 100 g margarina
    • 20 g putera od bundeve
    • 50 g trapista
    • mleko