Toggle Navigation

 

Hleb sa sojom

Hleb i peciva ne moraju da se pripremaju samo od pšeničnog brašna. Isprobajte nešto novo i pripremite ukusan i zdrav hleb sa sojinim brašnom.

Priprema

U mlakoj vodi rastopiti kvasac zajedno sa šećerom i ostaviti da nabubri. Zatim ga pomešati sa ostalim sastojcima i umesiti testo. Po potrebi dodavati vodu dok testo ne postane glatko. Ostaviti ga na toplom mestu da naraste.

Premesiti testo, oblikovati i staviti u podmazan pleh.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 C,  oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 1018 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 18 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 114 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 509 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 4 g

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pšeničnog brašna
    • 150 g sojinog brašna
    • 20 g kvasca
    • 30 g putera
    • 10 g soli
    • 1 kašika šećera
    • 300 ml vode