Toggle Navigation

 

Pogačice sa maslinama

Pecivo sa ukusom Mediterana, koje se brzo i lako priprema.

Priprema

U činiji izmešati sir i margarin. Dodati iseckane masline, biber i brašno.

Umesiti testo, razviti oklagijom na 1 cm debljine i modlom vaditi pogačice.

Poređati ih u nauljenu tepsiju, premazati umućenim belancetom i posuti suvim bosiljkom.

Ispeći u zagrejnoj rerni na 220 C, oko 25 minuta.

Poslužiti tople ili hladne pogačice.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Natrijum - 824 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 52 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 412 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g sitnog sira od obranog mleka
    • 40 g margarina
    • 150 g maslina
    • beli biber
    • 250 g belog brašna
    • 1 belance
    • bosiljak
Ključne reči:
sir margarin masline kvasac bosiljak