Toggle Navigation

 

Tost sendvič sa kajganom i šunkom

Izuzetno je važno da jaja koja koristite za pripremu jela budu sveža. Jaja stara do tri dana su čvrsta, imaju ispupčeno žumance, a na belancetu se jasno mogu razaznati dva sloja.

Priprema

Jaja izlupati i dodati sir.

U tiganju propržiti šunku isečenu na kockice pa sipati umućena jaja.

Na dno tanjira staviti tanku krišku prepečenog tosta, na nju kolut paradajza, zatim omlet, pa opet kolut paradajza i na kraju tanku krišku prepečenog tosta.

Sendvič preseći i služiti uz sok od paradajza.

 

Svež kravlji sir je manje kvarljiv ukoliko se pravi od pasterizovanog mleka. Treba ga kupovati u prodavnicama koje imaju dobre rashladne uređaje. Sir mora biti upakovan u neoštećenu ambalažu (obično plastičnu), sa vidljivo istaknutim rokom upotrebe.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 475 g

Energetska vrednost porcije - 455 kcal

Natrijum - 1400 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 225 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 225 mg

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 237.5 g

Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 112.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 112.5 mg

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 200 g sira od obranog mleka
    • 80 g praške šunke (4 listića)
    • 1 kašika ulja
    • so
    • 2 paradajza
    • 400 g tost hleba
    • 800 ml soka od paradajza - napitak