Toggle Navigation

 

Ljuti štapići

Nekome uživanje u ljutoj paprici, a nekome noćna mora!

Priprema

U činiji umutiti brašno, ulje, mleko, prašak za pecivo, so i papriku.

Ostaviti testo da odstoji pola sata, zatim ga razviti na list debljine pola santimetra, iseći štapiće, uvrnuti ih i ređati u pleh obložen pek papirom.

Premazati ih umućenim jajetom i posuti tucanom ljutom paprikom.

Ispeći u rerni na 200*C, oko 35 minuta.

Pečene štapiće servirati na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 50 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 25 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 200 ml ulja
    • 200 ml mleka
    • 1 prašak za pecivo
    • 1 kašika ljute mlevene paprike
    • so,
    • 1 jaje
    • ljute tucane crvene paprike