Toggle Navigation

 

Mljac krmenadle

Sadržaj masti i zasićenih masti koje imaju izražen potencirajući efekat na razvoj ateroskleroze je iznad preporučenih vrednosti. Ovaj specijalitet se ne preporučuje osobama sa povišenim masnoćama u krvi, bolestima srca i šećernom bolešću.

Priprema

Kare izlupati tučkom za meso. Pomešati mlevenu crvenu papriku, biber, so i ruzmarin i tom mešavinom začiniti meso. Zapeći u gril tiganju i poređati u vatrostalnu činiju. U posebnu posudu narendati trapist, šunku i jaje, promešati a zatim staviti preko mesa. Peći desetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 0C. Servirati uz šargarepu i krišku raženog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 10 kcal

Natrijum - 1430 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 164 mg

Belančevine - 49 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 5 g

Energetska vrednost porcije - 5 kcal

Natrijum - 715 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 82 mg

Belančevine - 24.5 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog karea
    • 200 g trapista
    • 150 g šunke
    • 1 bareno jaje
    • 2 kašike ulja
    • ruzmarin
    • biber
    • 400 g barene šargarepe
    • 200 g raženog hleba