Toggle Navigation

 

Deca sve više kuvaju sama, a omiljeno jelo im je testenina

Mališani bez straha sve ranije isprobavaju svoje veštine u kuhinji, i najradije kuvaju testeninu u sosu. Ipak svaki sedmi rucak završi ili razbijenim posudem ili nejestivim obrokom

Plativoo

\r Današnja deca svoj prvi obrok u kuhinji spremaju već u sedmoj godini, što je ranije nego ikada pre, pokazalo je istraživanje osiguranja Lloyds TBS Home na 2000 roditelja. Ubrzani život roditelja decu je jednostavno primorao da se ranije isprobaju u kuhinji i to pet godina ranije nego što su to činili njihovi roditelji.

\r

\r  

\r

\r Roditelji ovu kuhinjsku revoluciju pripisuju brojnim emisijama s poznatim kuvarima kao što su Džejmi Oliver i Najdžela Loson. Loša je vest da svaki sedmi obrok završi katastrofom. Razbijeni tanjiri i ostalo posuđe su najčešća nezgoda malih kuvara, tvrdi 41 odsto roditelja, dok manje od trećine kaže da je hrana nejestiva. Testenina sa sosom najpopularnija je hrana i nju je pokušalo pripremiti 37% dece. Preostali procenat najmlađe populacije oprobao se i u pripremi torti, pica, ribljih štapića i prženih krompirića.

\r