Toggle Navigation

 

Nega maslinovim uljem

Maslinovo ulje je čarobni sastojak, izvrstan za gotovo sve – ishranu, kožu, ruke i nokte, te kosu. To je kozmetički proizvod poznat još iz antičkog doba koji se danas može nabaviti u svakoj prodavnici prehrambene robe.

Plativoo

\r Koristite ekstra devičansko ulje, jer je ono označeno kao čisto i hemijski obrađeno. Budući da je sastav masnoća ovog ulja sličan onom ljudske kože, vrlo retko izaziva alergijske reakcije. Brzo se upija i pomaže zadržavanje vlage u koži. Maslinovo ulje ima intenzivan miris, ta ako vam ne odgovara pomešajte ga sa mlekom za telo i onda koristite.

\r

\r Nokti

\r

\r Ako imate lomljive nokte i oštećenu kožu, umočite nokte u malo toplog maslinovog ulja (za prijatniji miris iscedite malo limunovog soka). Već nekoliko minuta držanja noktiju u ulju, pomoći će da vam postanu čvršći, omekšaće kožu, tako da je lako možete potisnuti prema dole.

\r

\r Ruke

\r

\r Da bi vam koža na rukama bila mekana, nanesite par kapi maslinovog ulja na ruke pre spavanja, stavite pamučne rukavice i ostavite preko noći.

\r

\r
\r Usne

\r

\r Ako imate suve i oštećene usne, nanesite tanak sloj maslinovog ulja. Sigurno će vam pomoći.

\r

\r Kosa

\r

\r Za oštećenu i lomljivu kosu, preporučuje se da nakon pranja šamponom, nanesete na kosu smesu koju ste pripremili od maslinovog ulja i jaja. Smesu ćete napraviti od umućenog jednog jaja pomešanog sa 1/2 do 3 /4 šoljice maslinovog ulja. Ostavite smesu na kosi 30-45 minuta, prekrivenu plastičnom vrećicom. U zavisnosti od stanja kose, preporučuje se nedeljni ili mesečni tretman.
\r Da bi vam kosa bila gušća, preporučuje se da nakvasite kosu sa ½ ili ¾ šoljice toplog maslinovog ulja, zamotate peškirom i ostavite pola sata.
\r  

\r