Toggle Navigation

 

Podvarak sa sušenom butkicom i krompirom

Za one koji vole da uživaju u hrani ovo jelo će predstavljati pravi izbor. Jedite ga u malim zalogajima - zadovoljstvo će biti veće.

Priprema

Na ulju propržiti naseckanu slaninu, dodati iseckan beli luk i crni luk isečen na kocke i propržiti. U dublju posudu staviti butkicu da se kuva. Na uprženi luk staviti kiseli kupus i kuvati uz povremeno dodavanje tečnosti u kojoj se kuva butkica. Kupus povremeno pustiti da malo zagori, odnosno da dobije lepu braon boju. Krompir iseći na kocke i skuvati u vodi. Kada je butkica kuvana iseći je na komade i dodati u posudu sa kupusom, kao i bareni krompir. Promešati i servirati jelo na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Natrijum - 1329 mg

Masti - 36 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 113 mg

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 664.5 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 56.5 mg

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g sušene svinjske butkice
    • 800 g kiselog kupusa
    • 400 g krompira
    • 100 g dimljene slanine
    • 1 kašika ulja
    • 250 g crnog luka
    • biber
    • dodatak jelu
    • 2 cena belog luka
    • peršunov list