Toggle Navigation

 

Musaka od kiselog kupusa

Imajući u vidu da kiseli kupus sadrži veliku količinu soli, kupus ribanac, bez obzira na to da li ste ga napravili sami ili ga kupili gotovog, pre pripreme obavezno treba isprati i dobro procediti. Po potrebi, prilikom dinstanja možete dodati kašičicu šećera koja će ublažiti eventualnu gorčinu.

Priprema

Kiseli kupus prodinstati sa malo vode i ulja. Crni luk propržiti na ulju, dodati mleveno meso, iseckane šampinjone, pirinač, malo vode i začine. Kuavati dok tečnost ne ispari. U nauljenu vatrostalnu posudu staviti polovinu kupusa, zatim pripremljeno meso, prekriti ostatkom kupusa i preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta. Izvaditi musaku, posuti rendanim trapistom i vratiti da se zapeče 10-ak minuta.

recept by Tanja

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Natrijum - 1321 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 181 mg

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 36 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Natrijum - 660.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 90.5 mg

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg kiselog kupusa
    • 500 g mlevenog mesa
    • 50 g pirinča
    • 400 g šampinjona
    • 1 veca glavica crnog luka
    • 3 kašike ulja
    • biber
    • dodatak jelu
    • bosiljak
    • 3 jaja
    • 100 g kisele pavlake
    • 200 ml obranog mleka
    • 100 g rendanog trapista