Toggle Navigation

 

Krem od suvog voća

Bademi pripadaju grupi jezgrastog ili koštuničavog voća koje je zbog svog bogatog nutritivnog sastava izuzetno značajno kao sastavni deo uravnotežene ishrane.

Priprema

Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji.

Suve šljive i kajsije sitno iseckati i prokuvati u soku od pomorandže.

Izmiksirati štap mikserom, dodati želatin, promešati i razliti u čaše.

Ostaviti krem da se dobro ohladi i stegne.

Pre služenja posuti bademima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 29 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Natrijum - 37 mg

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 5.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 18.5 mg

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 g suvih šljiva
    • 125 g suvih kajsija
    • 275 g soka od pomorandže
    • 2 kesice želatina
    • 20 g badema bez ljuske