Toggle Navigation

 

Pita od jagoda i limuna

Slatko zadovoljstvo...

Priprema

U činiji sjediniti sve sastojke za testo, razvući u tanki list i staviti u kalup za pitu.

Umutiti margarin sa šećerom.

Dodati preostale sastojke i dobro izmiksirati.

Sipati preliv preko kore i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta.

Pitu prohladiti, poređati jagode i posuti šećerom u prahu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 208 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 104 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 250 g pšeničnog brašna
    • so,
    • 150 g margarina
    • 1 jaje
    • 150 g šećera
    • 10 g praška za pecivo
  • Preliv:
    • sok od jednog limuna
    • 250 ml soka od pomorandže
    • 300 šećera
    • 2 kašike kukuruznog brašna
    • 2 jaja
    • 1 žumance
    • 125 g margarina
    • 1 vanil šećer
    • 500 g jagoda