Toggle Navigation

 

Svinjski but sa povrćem u pavlaci

Anis ili komorač je mediteranska začinska biljka izuzetno prijatnog mirisa. Za kulinarsku pripremu potrebno je nožem odrezati stabljike i dno lukovice, odstraniti spoljašnje listove lukovice pa kratko isprati. Listovi se mogu iskoristiti za dekoraciju jela dok se stabljika može dodati prilikom kuvanja supe.

Priprema

Meso začiniti i staviti u pouljenu vatrostalnu posudu.

Preliti pivom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, 40-ak minuta.

Izvaditi posudu sa mesom iz rerne, dodati isečeno povrće i vratiti još 15-ak minuta u rernu.

Ponovo izvaditi jelo iz rerne, naliti pavlaku i vratiti nazad u rernu da se još malo „ukrčka“.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 375 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 71 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 562 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 187.5 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 35.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 281 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g svinjskog buta
    • 2 kašike ulja
    • 200 g crnog luka
    • 200 g šargarepe
    • 200 g komorača (anisa)
    • 400 g krompira
    • 200 ml piva
    • dodatak jelu
    • biber
    • so,
    • 200 ml biljne pavlake