Toggle Navigation

 

Mosterd rolnice

Senf (mostard) predstavlja najpoznatiji proizvod gorušice. Senf možete kupiti u različitim vrstama ambalaža i čuvati na hladnom mestu i do godinu dana. Kako mu nakon otvaranja ukus slabi najbolje je kupovati manja pakovanja koja ćete brzo potrošiti.

Priprema

But iseći na tanke šnicle i izlupati tučkom za meso. šnicle premazati senfom, staviti pršutu, režnjeve crnog luka, štapiće od paprike i trapista, urolovati i pričvrstiti čačkalicama. Na zagrejanom ulju i puteru propržiti meso sa svih strana, naliti bujon, prokuvati par minuta i dodati sok od paradajza. Posebno pomešati u činijici pavlaku sa brašnom, dodati so i biber, a zatim sipati u tiganj sa mesom. Jelo servirati uz prilog od barenog prokelja i kukuruza šećerca. Poslužiti uz krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 490 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Natrijum - 1540 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 83 mg

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 59 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 245 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Natrijum - 770 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 41.5 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 29.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog buta
    • 30 g senfa
    • 60 g pršute
    • 150 g crnog luka
    • 80 g žute paprike
    • 80 g narendanog trapista
    • 2 kašike ulja
    • 80 ml soka od paradajza
    • 150 ml bujona
    • 100 ml kisele pavlake
    • 1 kašika brašna
    • 15 g putera
    • so
    • biber
    • 200 g barenog prokelja
    • 200 g kukuruza šećerca
    • 300 g crnog hleba