Toggle Navigation

 

Sana

Bademi su, zbog svog bogatog nutritivnog sastava, izuzetno značajni kao sastavni deo uravnotežene ishrane. Svakodnevnim konzumiranjem 45 g badema možete smanjiti rizik od pojave srčanih bolesti.

Priprema

Pileće belo meso iseći na rezance i staviti u odgovarajuću posudu. 

Beli luk i bademe usitniti i staviti u posudu sa piletinom, zatim dodati so, biber i kari u to umešati majonez i pavlaku.

Lagano promešati salatu i servirati je na kriške raženog hleba.

Kao napitak poslužiti sok od grejprfruta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Natrijum - 1135 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 46 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 70 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 567.5 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g barenog pilećeg belog mesa
    • 50 g badema
    • 2 cena belog luka
    • 50 g majoneza bez jaja
    • 100 g kisele pavlake
    • 400 g raženog hleba
    • so,
    • biber
    • kari
    • 800 ml soka od grejpfruta - napitak