Toggle Navigation

 

Pileća salata sa barenim jajima

Čeri paradajz se često koristi za dekorisanje jela ali je takođe veoma ukusan. Ovo povrće, veličine ping-pong loptice, ili čak i manje, može biti i u različitim bojama – od žute, preko narandžaste do raznih nijansi crvene. Zbog velike potražnje, na tržištu se stalno proizvode novi hibridi.

Priprema

Pileće meso iseći na štapiće i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.

Zelenu salatu iseći, staviti u činiju i dodati krastavac isečen na kolutove i čeri isečen na polovine.

Salatu posoliti, preliti maslinovim uljem i promešati. Servirati salatu na tanjir i preko nje staviti ispečene štapiće piletine i kolutove barenih jaja.

Pileću salatu sa barenim jajima poslužiti kao hladno predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 293 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 256 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal

Natrijum - 146.5 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 128 mg

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 1.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 4 barena jajeta
    • zelena salata
    • 250 g krastavca
    • 250 g čeri paradajza
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so,