Toggle Navigation

 

Sos od piva

Pikantno, odlično uz roštilj.

Priprema

Iseći crni i beli luk, staviti u blender i usitniti.

kečap, pivo, med, sok od limuna, vinsko sirće, senf, biber, vuster i čili sos i dobro promešati.

Sos od piva možete servirati uz meso pripremljeno na roštilju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 0 g

Masti (%) - 3 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 93 %

Natrijum - 709 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Masti - 0 g

Masti (%) - 1.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 46.5 %

Natrijum - 354.5 mg

Vlakna - 0 g

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml kečapa
    • 160 ml piva
    • 60 g meda
    • 2 kašike soka od limuna
    • 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
    • 2 kašike senfa
    • 1 kašika vorčester (vuster) sosa
    • 1 kašičica čili sosa
    • 0.5 kašičice bibera
    • 2 čena belog luka
    • 2 glavice crnog luka