Toggle Navigation

 

Odresci soje u pivu i paradajz sosu

Pivo koje, uz paradajz sok, koristite u prelivu, daće specifičan ukus – gorčina hmelja daje plemenitost a ječmeni slad iz piva slatkoću jelu. Kada prelijete šnicle, enzimi kvasca iz piva dodatno će omekšati meso.

Priprema

Hidrirane sojine odreske uvaljati u brašno i kratko ispeći sa obe strane na ulju. Poređati ih u vatrostalnu činiju, posuti seckanim belim lukom i peršunovim listom. Spremiti preliv od paradajz soka, vode, piva, brašna i šećera i sa tim preliti šnicle. Posoliti, pobiberiti i preko njih staviti režnjeve paprike i lagano peći u rerni oko 30 minuta. Pred kraj otklopiti da ispari višak tečnosti. Pred služenje preliti pavlakom. Služiti sa barenim karfiolom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 375 g

Energetska vrednost porcije - 345 kcal

Natrijum - 260 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 187.5 g

Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal

Natrijum - 130 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g sojinih odrezaka
    • 120 g pšeničnog brašna
    • 3 kašike ulja
    • 200 ml paradajz soka
    • 200 ml piva
    • 200 ml kisele pavlake
    • 200 ml vode
    • 3 paprike
    • 3 cena belog luka
    • 1 kašika šećera
    • peršunov list
    • biber
    • so
    • 600 g barenog karfiola