Toggle Navigation

 

Bruskete od soje

Malo drugačije bruskete u još jednom ukusnom izdanju.

Plativoo
Priprema

Iseckati beli luk, pomešati sa maslinovim uljem i premazati hidrirane sojine odreske.

Na svaki odrezak staviti kolut paradajza, paprike i crvenog luka, poređati u tepsiju i zapeći oko 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Bruskete od soje servirati tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 4 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 2 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g hidriranih sojinih odrezaka
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka
    • 100 g paradajza
    • 100 g crvenog luka
    • 100 g paprike