Toggle Navigation

 

Hladan sos od lista celera

Celer je jedna od retkih biljaka koja se u ishrani koristi kompletna: i koren i lišće i lisnate drške i seme.

Priprema

U blender staviti listove celera i beli luk i kratko ispasirati.

Sipati jogurt, dodati začine i još malo pasirati, dok se ne dobije ujednačena masa.

Naliti sos u sosijeru i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 33 %

Masti - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Natrijum - 187 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 25 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Masti - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Natrijum - 93.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

5 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g celerov list
    • 500 ml jogurta
    • 2 čena belog luka
    • so,
    • biber
Ključne reči:
celerov list jogurt beli luk