Toggle Navigation

 

Rum sos

Zanimljiv, brzo pripremljen sos.

Priprema

Razmutiti kukuruzno brašno sa malo mleka, a ostatak mleka zagrejati.

Dodati razmućeno brašno i malo šećera. Kuvati dok se ne zgusne.

Umutiti penasto žumance i puter sa rumom.

Lagano dodavati uz stalno mešanje u pripremljen sos.

Sipati sos u sosijeru i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 48 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 49 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 25 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 24 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 24.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kašičica kukuruznog brašna
    • 230 ml mleka
    • šećer
    • 1 žumance
    • 30 g putera
    • 15 ml ruma
Ključne reči:
kukuruzno brašno rum mleko puter