Toggle Navigation

 

Kukuruzne kocke

Kukuruz šećerac ili slatki kukuruz je poseban delikates i može se naći u svim obrocima, najčešće u salatama i uz ostalo kuvano povrće, svež, kuvan ili konzervisan. Potrebno ga je kuvati u neslanoj vodi desetak minuta, a znamo da je gotov kada zrno može lako da se preseče viljuškom.

Priprema

Papriku iseckati na kockice.

U činiji umutiti jaja, dodati so, kukuruzno i belo brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Napraviti tečno testo i dodati skuvan kukuruz šećerac i iseckanu papriku.

Lagano promešati testo i razliti u pripremljenu tepsiju.

Ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta. Pečeno testo iseći na kocke i servirati. Kukuruzne kocke poslužiti prohlađene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 405 kcal

Natrijum - 372 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 71 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 63 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal

Natrijum - 186 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 35.5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 31.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g kukuruza šećerca
    • 250 g kukuruznog brašna
    • 125 g belog brašna
    • so
    • 60 ml ulja
    • 350 ml jogurta
    • 2 jaja
    • 1 prašak za pecivo
    • 1 crvene paprika