Toggle Navigation

 

Hladni ren sos

Ren je odličan za čišćenje organizma, a i ubrzava metabolizam.

Priprema

U dublju činiju staviti rendane jabuke, preliti sokom od limuna, dodati marinirani ren, majonez i mileram, posoliti, pobiberiti i dobro promešati sastojke.

Hladni ren sos poslužiti uz kuvano meso.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 67 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 331 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 67.5 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 33.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 165.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 5 kašika mariniranog rena
    • 200 g rendanih jabuka
    • 150 g majoneza
    • so,
    • biber
    • 1 kašika milerama
    • soka od limuna
Ključne reči:
ren jabuke limun mileram