Toggle Navigation

 

Sendviči sa ljutim namazom od rena

Pikantni namaz od sitnog sira i rena može se napraviti dodavanjem sveže ribanog rena ili dodavanjem gotovih sosova, što značajno ubrzava I pojednostavljuje pripremu. Oštra ljutina naribanog sirovog korena rena izaziva suze i snažno pročišćava sinuse

Priprema

Sitno iseckati šunku i pomešati sa renom, kečapom, margarinom, krem sirom i peršunom.

Sve lagano sjediniti pa namazati uzduž presečene kifle.

Sendviče dekorisati paradajzom i poslužiti uz čašu jogurta.

 

Meki ili ”soft margarini” bolji su izbor od čvrstih margarina s obzirom na to da su manje kalorični, da sadrže manje ukupnih masti i manje, za zdravlje posebno loših, ”trans” masnih kiselina koje na nivo masnoća u krvi jednako loše utiču kao I zasićene masti. Vodite računa o upotrebljenoj količini.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 455 g

Energetska vrednost porcije - 515 kcal

Natrijum - 1100 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 110 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 64 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 227.5 g

Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal

Natrijum - 550 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g stišnjene šunke
    • 40 g mariniranog rena
    • 30 ml kečapa
    • 200 g sitnog sira od obranog mleka
    • 2 paradajza
    • peršun
    • 800 ml jogurta od obranog mleka
    • 20 g soft margarina
    • 4 integralne kifle