Toggle Navigation

 

Kiselkast sos

Paradajz pire, sok od paradajza ili kečap, bilo da su domaće proizvodnje ili kupljeni u prodavnici, zahvaljujući glavnom sastojku - paradajzu, odn. likopenu koji je snažan antioksidans, ima veoma blagotvorno dejstvo na kardiovaskularni sistem jer razara „loš“ LDL holesterol. 

Priprema

Staviti sve sastojke u činjicu, promešati i poslužiti uz roštilj. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 512 mg

Masti (%) - 2 %

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 94 %

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 256 mg

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Broj osoba

6

Vreme pripreme

5 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 ml kečapa
    • 50 g senfa
    • 100 ml vode
    • 30 ml jabukovog sirćeta
    • 70 g smedeg šecera
    • 1 kašika belog luka u prahu
    • 40 g crnog luka
    • 5 g crvene mlevene paprike