Toggle Navigation

 

Sos od jogurta i bundevinog ulja

Limeta je citrusno voće, okruglog oblika i kisele pulpe. Zreo plod limete je zelene boje, i najčešće se koristi za proizvodnju sokova i kao dodatak u pripremi koktela.

Priprema

Izmešati jogurt i ulje od bundeve, posoliti, pobiberiti i promešati.

U sos iscediti malo limete i servirati u sosijeru.

Sosom začinjavati zelenu salatu ili jela sa roštilja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 189 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 75 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 4 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 94.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 37.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml nemasnog jogurta
    • 5 kašika bundevinog ulja
    • limeta
    • so
    • biber
Ključne reči:
sos limeta ulje od bundeve jogurt