Toggle Navigation

 

Šnicle od povrća u sosu od jogurta

Od jogurta možete pripremiti različite ukusne prelive za salate ili grilovano i pečeno meso, tako što ćete dodati iseckani krastavac i mirođiju, ili ubaciti kockice kuvanog ili pečenog plavog patlidžana, listove nane, beli luk i malo bibera.

Priprema

Izrendan krompir staviti u posudu, dodati jaje, brašno, so i promešati. U masu staviti povrće i začiniti peršunom i muskatnim orahom. Rukama formirati šnicle, uvaljati u prezlu i peći na zagrejanom ulju. Napraviti sos: u jogurt dodati izrendan krastavac i iseckanu mirođiju. Gotove šnicle servirati na tanjir i preliti pripremljenim sosom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 200 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 58 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 100 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 30 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g kuvanog krompira
    • 400 g smrznutog mešanog povrća
    • 50 g brašna
    • 50 g prezle
    • 1 jaje
    • so
    • muskatni oraščić
    • biber
    • peršun
    • 2 kašike ulja
    • 400 ml jogurta od obranog mleka
    • 1 sveži krastavac
    • mirodija