Toggle Navigation

 

Mađarski gulaš

Ukusan ljutkast gulaš.

Priprema

Luk iseći na sitno i propržiti na malo ulja, dodajte meso sečeno na kocke. Dinstajte poklopljeno na tihoj vatri. Kad je meso malo omekšalo posolite, dodajte biber i začini i dinstajte dalje dok meso skroz ne omekša. Dodajte sok od paradajza, sečeni beli luk, kašiku crvene mlevene paprike, ljute začinske paprike, lovorov list i kuvajte još malo da se svi ukusi sjedine. Gulaš je ukusniji ako se kuva duže. Gotov gulaš poslužite sa krompirom i pospite još malo začinske ljute paprike.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Ljubinje

Sastojci

    • 600 g mesa za gulaš
    • 3 cena belog luka
    • 1 kašika crvene mlevene paprike
    • 1 kašicica ljute tucane paprike
    • 2 lovorova lista
    • malo ulja po ukusu
    • biber
    • začini
    • 100 ml soka od paradajza
    • prilog:
    • bareni krompir
    • 3 glavice crnog luka
Ključne reči: