Toggle Navigation

 

Pasulj sa rebarca suva

Domace jelo

Pasulj potopimo dan ranije da omeksa, a tek sutra ga kuvamo. Sipamo vode u dublju posudu, dodamo pasulj, seckani crni luk, beli luk, sargarepu, zelen, celer, so, biber i dobro oprana rebra.Sve to stavimo da se kuva i povremeno dolivamo vodu. U medjuvremenu dok se pasulj kuva pravimo testo.U posudu za mesenje stavljamo brasno, so i nalivamo vode po potrebi u zavisnosti od brasna. Da testo bude malo tvrdje. Razvijamo ga i ostavljamo da se malo prosusi, i secemo ga na trake. Stavljamo vodu koju malo posolimo i stavljamo testo samo toliko da prokljuca. Ispiramo ga sa hladnom vodom i stavljamo u posudu gde se kuvalo.U medjuvremenu zaprzavamo pasulj sa malo masti, brasna I sitne paprike i to stavljamo u pasulj neprestano mesajuci. Kada prokljuca pasulj je gotov.U tanjir sipamo testo i preko njega pasulj.
Ključne reči: