Toggle Navigation

 

piletina sa povrćem i šampinjonima

za ljubitelje dobre hrane odličan izbor

Priprema

Sitno iseckati beli luk, a paradajz,crni luk na krupnije komade ili kolutove. Povrću dodati seckane marinirane šampinjone i dobro izmešati. Mešavinu povrća posoliti i pobiberiti. Pileća prsa iseći na krupnije duguljaste komade, a krompir na kolutove. U nauljenu posudu ili pekač poređati red kolutova krompira, rasporediti preko mešavinu povrća, pa na kraju poređati duguljastu parčad piletine. Mešavinu povrća i mesa prekriti preostalim krompirom. Posoliti krompir, pa sve preliti belim vinom i vodom. Posudu prekriti poklopcem ili aluminijumskom folijom.Jelo peći 2 sata na 250 st. C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • pileca prsa\n\n 2. 2 glavice crnog luka\n\n 3. 2 šargarepe\n\n 4. 5 cešnja belog luka\n\n 5. 1 paradajz\n\n 6. 200gr seckanih mariniranih šampinjona\n\n 7. 150ml belog vina\n\n 8. ulje, so i mleko\n\n 9. 700gr. krompira
Ključne reči: