Toggle Navigation

 

Piletina u kari sosu

Ukusna piletina sa pirinčem

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckani crni luk da omekša. Dodajte meso isečeno na veće komade i dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta. Nalijte bujon, smanjite vatru i dodajte beli luk, so, biber, kari, bosiljak i sosa od paradajza. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri pola sata. tokom kuvanja meso povremeno okrećite i na drugu stranu, da se podjednako dinsta. Piletinu poslužite sa barenim pirinčem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Ljubinje

Sastojci

    • 500 grama pileceg mesa\n\nglavica crnog luka\n\n2 cena belog luka\n\ncaša bujona\n\nsosa od paradajza\n\nmalo ulja\n\nso, biber,\n\nkarija, bosiljka\n\nprilog: pirinac
Ključne reči: