Toggle Navigation

 

TORTA OD ĆEVAPA

UKUSNO

Priprema

Krompir izrendati, osoliti i pobiberiti. Jaja umutiti u činiji, dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.  Ćevape složiti u krug u kalup. Ako su viši od posude u koju se slažu nožem iseći vrhove. Zatim na dno tepsije staviti polovinu smese od rendanog krompira, pa ćevape i one odsečene deliće ćevapa. Staviti preostali krompir, ponovo ćevape i preliti sa prelivom. Staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu na 180*C da se peče 60 minuta. Pred kraj pečenja, izvaditi iz rerne, posuti rendanim kačkavaljem, vratiti u rernu da se sir rastopi i tek tad servirati tortu. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Sastojci

    • 1 kg ćevapa
    • 2 krompira
    • 2 jaja
    • 150 g mladog sira
    • 150 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • so
    • biber
    • vegeta
    • 150 g kačkavalja
Ključne reči: