Toggle Navigation

 

ZELENI PARADAJZ

HRSKAVO

Priprema

Paradajz oprati i zarezati nožem unakrsno. U jedan zarez staviti šargarepu, a u drugi beli luk. Ređati u tegle. Dodati lovor, biber u zrnu i peršun. U šerpu sipati vodu, staviti šećer, so i sirće i zagrevati do ključanja. Vrućim presolom preliti paradajz, odmah zatvoriti i pokriti (pretrpati u ćebe na 24 sata), dok se ne ohladi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Sastojci

    • 3 kg paprika raznih boja
    • šargarepa
    • beli luk
    • lovorov list
    • biber u zrnu
    • peršun
    • maslinovog ulja
    • 3 l vode
    • 200 g šećera
    • 200 ml somborke paprike
    • 100 g soli
Ključne reči: