Toggle Navigation

 

Rudolfovi uštipci iz Liona

UKUSNO

Priprema

U većoj posudi pomešati brašno sa solju, dodati jaja i puter sobne temperature. U šolji razmutiti kvasac sa šećerom i vodom, pa ga dodati u brašno. Umesiti glatko testo, posuti sa brašnom, oblikovati jednu jufku pa staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odmara 2h. Testo razviti tanko na pobrašnjavljenoj površini, seći kvadrate i pržiti uštipke na vrelom ulju, vrlo kratko da neizgore.  NAPOMENA: ULJE MORA BITI VRELO JER SE NECE UšTIPCI NADUVATI. PRI TOM PRELIVATI ULJEM GORNJU STRANU DOK SE DONJA PEČE.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Sastojci

    • 300 g brašna
    • 1 kašicica soli
    • 3 jaja
    • 50 g putera ili margarina
    • 10 g svežeg kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 45 ml mlakog mleka
    • ulje za prženje
Ključne reči: