Toggle Navigation

 

TERMOMIX ili revolucija u kuhinji

Kažu hranu treba doživeti svim čulima. Ona nije samo preka potreba, to je zadovljstvo koje treba da vas osvoji izgledom, mirisom i ukusom. Za hranu treba odvojiti vreme da bar na trenutak ostanete bez reči i dozvolite da prvi zalogaj bude zabeležen. Ako dozvolite da vam baš tada nešto drugo zaokupi pažnju sigurno ste izgubili taj prvi, itekako važan trenutak pravog zadovojstva kakvo nam savršeni ukusi mogu priuštiti.

Plativoo

Sa vama, dragi čitaoci, želim da podelim lepo iskustvo iz moje Thermomix kuhinje.

Ljubav prema spremanju hrane nametnula se prirodno, i prilikom susreta sa "čudom u kuhinji" kako ga žargonski nazivaju, Thermomix aparatom nemačkog proizvođača Vorwerk. Od tog dana eksperimentišem sa hranom i pravim svoju knjigu "Thermomix" recepata.

"Termomix"-om svakodnevno i meljem žitarice i mesim testo za hleb. Sve  to radim istim aparatom, i umesto da to radim ručno, mešenje traje  samo par minuta.  Sa druge strane, obožavam zdrave čorbe od svežeg povrća, ukusnu piletinu i zdrav pirinač. Zamislite, bez brojnih šerpi, u samo jednom nizu, na određenoj temperaturi, uz tačno podešeno vreme, pripremim celokupan ručak na pari. O ukus ne bih ni polemisao. Vitamini očuvani, ukus zdrav i da se pamti. Bez posebnih dodataka, sa malo začina i u  kratkom vremenskom periodu  dobijem neverovatan ukus piletine. Čorba je obično nešto što još osećam kao divan ukus u ustima, a kad je prstigne hleb, e tu tek počinje moje uživanje.  Većina nas želi BAŠ takav hleb, koji bi smo svakodnevno mogli pripremiti svojoj porodici. Marmeladu već dugo pripremam u količinima koje su mi potrebne, i u vreme kada mi se jede.  Za samo nekoliko minuta pomoću "Thermomix"-a dobijem odličnu marmeladu . Naime, ubacim sveže voće, malo šećera, podesim vreme kuvanja i marmalada od šljiva je vrlo brzo gotova.

Sa posebnim oduševljenjem pripremam razne specijalitete svakodnevno. Ujutru priprmeim odličnu "zdravu sportsku salatu", i moj dan može da počne. I ako ste pomislili da ne možete napraviti kolač, varate se. U Thermomixu pripremim  pravi patišpan i fil za kolač koji se na kraju topi u ustima mojih gostiju. Ako tome dodamo i priepremu zavodljivog braon krema, gotovo sličan nuteli, koji je vrlo lako i brzo pripremamu "Thermomix"-u mogu reći da sam postao odličan »virtuaz« u u pripremi ukusnih poslastica. No, kada dođu topliji dani, i tada se ne sekiram. Pravi italijanski sladoled, po recepturi velikih majstora mogu pripremiti u "Thermomix"-u. Sladoled od sveže  jagode ili maline, na kraju mi ulepša vreli dan.

Mogu vam reći da sam prijatno iznenađen ili bolje reći oduševljen svim mogućnostima "Thermomix" aparata, a posebno saznanjem da sa ovim aparatom i deca sebi mogu pripremiti dobar obrok ili poslasticu. Aparat ima više zaštita i visoko je bezbedan za sve korisnike. Zaboravite na vaše sokovnike, super secka, blendere, mašeine za mlevenje mesa, šećera, mikser, jer "Thermomix" ima toliko funkcija da čak menja preko 20 aparata koje imamo u kući. 

Za vrlo kratko vreme,  samlećemo zrno za brašno, šećer, kafu, umesiti testo za hleb, pasirati, seckati komade, voća, povrća, mesa i propržiti luk. Kuvanje namirnica na pari je nešto po čemu je aparat prepoznatljiv širom sveta jer omogućava da doživimo neke nove ukuse hrane. Ako tome dodamo da ima mogućnosti kao i svaki mikser, da priprema prirodne sokove, cedi voće, priprema torte, sladolede i kuva marmeladu možemo jednom rečju reći da ima sve što nam je potrebno u kuhinji – sve osim opcije pečenja. "Thermomix" kuvanje je sjajan izbor za sve one ljude koji žele da imaju zdrav obrok, da skrate vreme pripreme, omoguće svojoj porodici zadovoljstvo pravog ukusa hrane.

A ja vam mogu dati par dobrih saveta kako se treba hraniti da ostanemo vitalni, zdravi, nasmejani i otkriti vam  recept za kremu protiv bora, koju takođe možete napraviti u "Thermomix"-u. U prvi mah to saznanje će vas šokirati, a potom razveseliti, jer se svi možemo setiti  priča naših baka koje su oduvek tvrdile da se baš u kuhinji nalaze sve namirnice za negu naše kože. Mali dodatak u ovom delu je da mnoge apotekarske ustanove u Srbiji pripremaju antirid i kreme, baš u "Thermomix"-u. A, najpoznatiji proizvođači pašteta kod nas, vrše testiranja baš u "Thermomix"-u, radi dalje proizvodnje istih proizvoda.

S poštovanjem,

Vaš Dejan  

koristan link: www.parnad.rs