Toggle Navigation

 

Baklava sa grizom

Lepo

Plativoo
Priprema

Jaja umutiti u činiji, dodati prašak za pecivo. šećer, ulje, griz i jogurt. Sve fino sjedniiti. Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore, pa preko kora staviti malo fila i sve tako redom dok se ne potroše svi sastojci. Poslednje tri kore premazati sa otopljenim puterom i staviti da se peče na 180*C. Peći oko 50 minuta, a zatim je izvaditi da se hladi. Dok se baklava peče skuvati šerbe: u šerpu staviti vodu i šećer, kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Prohladjenim šerbetom preliti ohladjenu baklavu. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 500 g tankih kora
    • dinljene slanine u komadu
    • 5 jaja
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 caše jogurta
    • 2 caše ulja
    • 2 caše šećera
    • 2 caše griza
    • preliv:
    • 400 ml vode
    • 400 g šećera
Ključne reči: