Toggle Navigation

 

Mančmelou

kao pravi!

Priprema

Umutiti žumanca sa šećerom, a zatim dodati ulje, mleko i kakao a na kraju dodati i brašno i prašak za pecivo. Masu naliti u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180*C 20 minuta. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom i izručiti preko kore a zatim vratiti u rernu na 100*C  još desetak minuta. Za glazuru rastopiti čokoladu sa malo ulja I preliti preko prethodno prohlađenog kolaća. Kolač ostaviti da se dobro ohladi u frižideru. Ohlađen kolač iseći na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Autor:

mladenovicbp

Sastojci

    • 4 žumanca
    • 100 g šećera
    • 1dl ulja
    • 1dl mleka
    • 1 kašika kakaa
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 200 g brašna
    • 4 belanca
    • 8 kašika šećera
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • malo ulja