Toggle Navigation

 

Pepermint torta

Tortu možete ukrasiti listićima sveže mente a dobar efekat možete postići tako što ćete u fil umešati prirodnu prehrambenu zelenu boju.

Priprema

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Kalup premazati puterom, posuti brašnom i sipati smesu. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Skuvati preliv od čokolade i vode, a zatim preliti pečenu toplu koru i ohladiti. Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji. Žumanca umutiti sa šećerom, dodavati postepeno mleko i skuvati krem. U topao krem sipati želatin, promešati, a zatim dodati ekstrakt mente i ohladiti. Slatku pavlaku umutiti i dodavati po malo u fil. Dobro izmešati i premazati koru. Tortu ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 100 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 41 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 20.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 2 kašike brašna
    • 180 g šećera
    • 100 g mlevenih oraha
    • 3 belanca
    • 150 g čokolade
    • 4 žumanca
    • 250 ml mleka
    • 2 kesice želatina
    • 3 kašike šećera
    • 3 kašike ekstrakta mente
    • 250 ml slatke pavlake