Toggle Navigation

 

Konjsko meso sa povrćem

Ovaj recept je popularan u Italiji i u velikoj je upotrebi. Recept je za 4 osobe.

Plativoo
Priprema

Operite - ostružite šargarepu (iseći po želji), oljuštiti crni luk (iseći po želi), operite i isecite sitno celer, isecite meso na komade i stavite u posudu za kuvanje sa navedenm povrćem i aromatima, pardajz sosom (može gusto kuvani paradajz ili kečap), ljuta papričica isečena na komadiće, so - vegeta po potrebi, 3dl vode i tri supene kašike maslinovog ulja (vodu dodavati po potrebi), biber u zrnu po želji. Stavite posudu na umereno zagrejanu ringlu i kuvajte oko 2 sata sve dok iz dobro kuvanog aromatiziranog mesa ne rezultira dobar ukus .

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Brankoleone

Sastojci

    • 800 g konjskog mesa
    • 3 glavice crnog luka (osrednje veličine)
    • 250 g paradajz sosa
    • 4 šargarepa
    • 2 celera
    • 2 lovorova lista
    • 1 grancica ruzmarina
    • 2 lista kadulje (žalfije)
    • 1 peršun
    • 1 ljuta papricica
    • 3 supene kašike maslinovog ulja
    • biber u zrnu
    • so