Toggle Navigation

 

Lazanja sa mlevenim mesom i šampinjonima

odlična kombinacija, savršen ukus

Plativoo
Priprema

Crni luk sitno iseckati, pečurke iseći na listiće, a šargarepu izrendati. Pavlaku umutiti sa parmezanom. Upržiti na maslacu luk i šargarepu, dodati šampinjone, posoliti, pobiberiti, dodati mleveno meso, propržiti, pa dodati paradajz pire. Dodati majčinu dušicu i origano, krčkati desetak minuta, dodati pavlaku i parmezan, promešati, pa skloniti sa vatre. U nauljen vatrostalni sud ređati, red lazanja, pa red fila sa pečurkama i tako dok se ne potroši materijal. Odozgo posuti parmezanom i peći na 200 stepeni oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 7 svežih kora za lazanje
    • 200 g šampinjona
    • 200 g mlevenog junećeg mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 šargarepa
    • 50 g maslaca
    • 70 ml paradajz pirea
    • 250 g pavlake
    • 70 g parmezana
    • so
    • biber
    • origano
    • majčina dušica
    • 30 g parmezana (za posipanje)