Toggle Navigation

 

Zec u sosu od senfa

Recept francuske kuhinje.

Priprema

Zeca iseći na komade, posoliti ih i premazati sa vrlo malo senfa. Vatrostalnu posudu premazati maslacem, poredjati komade zečetine i staviti da se peku 45 minuta. Na maslacu propržiti sitno iseckan crni i beli luk, dodati majčinu dušicu i suvo groždje, naliti vinom i kratko prokuvati. Preliti sosom zečetinu, preko komada zečetine poredjati slaninu pa staviti da se peče jos 45 minuta. Zečetinu izvaditi i staviti na tanjir za služenje. Procediti sok od pečenja i staviti na vatru. Kad provri dodati senf, šećer, krem sir, so pa mešajući kratko prokuvati. Preliti sosom zečetinu i poslužiti uz zelenu salatu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 1 kašicica senfa
    • 1 kašika maslaca za podmazivanje
    • 1 kašika maslaca
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 cen belog luka
    • 100 g suvog grožda
    • 1 kašika majčine dušice
    • 200 ml crvenog vina
    • 100 g slanine u listićima
    • 100 g senfa
    • 100 g krem sira