Toggle Navigation

 

ČOKOLADNE BOMBICE

Ukusni slatkiš sa višnjom.

Priprema

Umutiti puter sa šećerom u prahu i žumancima. Оtopiti čokoladu i sipati u umućen puter, dodati mleveni keks, orahe i rum. Smesu dobro izmešati i sjediniti a zatim ostaviti 1-1,5 sat u frižideru da se ohladi. Od ohlađene mase praviti kuglice u koje je prethodno umetnuta višnja. Kuglice ređati na tacnu i vratiti ih u frižider da se dobro stegnu. Zatim ih izvaditi i umakati u glazuru od čokolade (ili jednostavno svaku preliti glazurom).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Autor:

Svetlana

Sastojci

    • pakovanje gotovih kora za rozen tortu
    • 200 g belki
    • 200 g mlevenih oraha
    • 200 g crne čokolade
    • 200 g putera
    • 200 g šećera u prahu
    • 3 kom. žumanca
    • 2 kašika ruma
    • 200 g smrznutih višanja
    • glazura:
    • 100 g crne čokolade
    • 70 g margarina
    • 3 kašika mleka
Ključne reči: