Toggle Navigation

 

ROZEN KOCKE

DIVNE

Priprema

Ovaj recept sam našla na pakovanju rozen kora i odlučila da ga napravim, hladi se u frižideru. Puding razmutiti u malo mleka.  Preostalo mleko staviti u šerpu, dodati šećer i vanilin šećer. Kad provri mleko u to dodati puding, kuvati dok se ne zgusne, skloniti sa ringle i u vreo puding dodati puter. Mešati dok se puter ne otopi. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati belu čokoladu i mesati da se istopi. Pa u to dodati 300 gr plazme i promešati. U drugi deo dodati crnu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Zatim dodati orahe i 200 gr mlevene plazme. Kore za rozen tortu nafilovati mlakim filom naizmenično. Poslednja kora se ne filuje. Kolač uviti u alu foliju i ostaviti u frizider da se stegne. Sutradan ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

12

Sastojci

    • 1 l mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 2 vanilin šećera
    • 400 g šećera
    • 250 g putera
    • 500 g mlevenog plazma keksa
    • 300 g mlevenih oraha
    • 100 g bele čokolade
    • 100 g crne čokolade
Ključne reči: