Toggle Navigation

 

PASTERIZOVANI KRASATAC

UKUSNO

Priprema

Krastavace oprati i složiti u tegle. Preko krastavaca staviti biber u zrnu. Zatim skuvati preliv. Sve sastojke staviti u šerpu i zagrevati. Kad provri kuvati još 15 minuta. Ohladiti preliv, preliti krastavce i zatvoriti tegle. Zatim uzeti veću šerpu i na dno staviti neku veću kuhinjsku krpu. Poređati tegle, naliti sa hladnom vodom i uključiti ringlu. Kad voda provri pustiti da vri 10 minuta i pasterizovati tegle. Posle 10 minuta iskljuciti ringlu, a krastavce ostaviti da se ohlade u toj vodi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Sastojci

    • 5 kg krastavaca
    • biber u zrnu
    • preliv:
    • 3 l vode
    • 250 g soli
    • 200 g šećera
    • 1 l sirćeta
Ključne reči: