Toggle Navigation

 

SOMBORKA PUNJENA SA ŠARGAREPOM

UKUSNO

Priprema

PAPRIKE IZDUBITI I OČISTITI OD SEMENA, A šARGAREPU IZRENDATI. U šARGAREPU DODATI SECKANI PERSUN, SO, šEĆER, ULJE, VINOBRAN I ESENCIJU. PROMEšATI I NAPUNITI PAPRIKE. OSTAVITI 24 SATA DA ODSTOJE I POVREMENO IH PROMEšATI. NAKON TOGA SLOŽITI U TEGLE I POKLOPITI. PRIJATNO

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Sastojci

    • 1 kg rendane šargarepe
    • 1 kg paprike somborke
    • 1 veza peršunovog lišća
    • 100 ml pola glavice belog luka
    • 200 g šećera
    • 100 g soli
    • 200 ml ulja
    • pola kesice konzervansa
Ključne reči: