Toggle Navigation

 

Šampita

Slatki najsladji kolac....

Priprema
Sve sastojke za koru umutiti i ispeci koru na 200 stepeni 15 minuta. Fil: 6 belanaca umutiti na pari sa 12 kašika šecera. Mutiti 10 minuta na najmanjoj brzini na mikseru. Dok belanca mutimo u loncetu stavimo 100 g šecera sa vodom uspinovati malo gusce nego za slatko. Kada su belanca umucena polako u mlazu sipati uspinovani secer.I dalje mutiti sam na pari,kada sipamo sav uspinovani secer skloniti sam sa vatre i mutiti jos pet minuta zatim- Preliti koru filom. Brzo poravnati dekorisati i staviti u frižider. Istopiti malo cokolade i preliti šampitu.
Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Sladana

Sastojci

    • kora:
    • 6 kom. jaja
    • 6 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 2 kašika ulja
    • šam
    • 6 kom. belanaca
    • 15 kašika šećera
    • karamel:
    • 3 kašika vode
    • 100 g šećera
    • 1 kašicice vanilin šećera