Toggle Navigation

 

Leteća ‚‚Kuhinjica"

U želji da ljubiteljima kulinarstva, gastronomima, hedonistima i svima koji tome naginju, ponudi nešto novo i neočekivano, ,,Kuhinjica“ se vinula pravo u nebo.

Plativoo
Priprema

Radi se o neobičnom i zanimljivom projektu, do sad neviđenom spoju gastronomije i vazduhoplovstva. Četiri aviona SILA 450C proizvedena kod nas u Srbiji, u Kraljevu, i jedna Cesna 172, zadužena za logistiku, poleteli su danas na put koji bi trebalo da traje par nedelja i u okviru kog bi trebalo da obiđu šest evropskih država. U planu je snimanje dvadesetak putopisnih emisija, na lokacijama koje imaju veze sa vazduhoplovstvom, ali i mestima gde se piju kvalitetna pića i priprema ukusna lokalna hrana. Između ostalog, razgovaraće se sa kolekcionarom vazduhoplovnih oldtajmera, obići će se muzej avijacije u Trentu sa nekoliko unikatnih letelica i probati tamošnji vrhunski sirevi, leteti iznad predivnih predela Francuske i sletati na kulinarske izazove čulima, posetiti Lileštad u Holandiji gde se nalazi jedan od najlepših vazduhoplovnih muzeja u Evropi...


Dejan Čavić, alfa i omega ,,Kuhinjice“ i direktor produkcijske kuće SCOMEDIASCO iz Novog Sada koja će vizuelno ,,upakovati“ putovanje, Milorad Matić Mago vlasnik kompanije AERO EAST iz Kraljeva, proizvođač aviona SILA 450C, jednog od najboljih srpskih izvoznih brendova, Saša Marić, pilot i vlasnik škole letenja, idejni tvorac projekta i Blažo Popović na čelu televizijske ekipe, deo su letećeg tima  koji radi na ovom ambicioznom projektu.
Snimaće se na kvalitetnoj opremi u 4K rezoluciji, uz korišćenje GoProBlack kamere i Ronin stabilizatora, a serijal će biti emitovan na Radio Televiziji Vojvodine.
Srećan let, vedro nebo i, kad već ne možemo drugačije, Silom u Evropu.