Toggle Navigation

 

ITALIJANSKA JEZERA I BOROMEJSKA OSTRVA

Jezero GARDA /Sirmione/ – Bergamo – Jezero COMO /Como, Bellagio/ – Jezero MAGGIORE /Verbania, Stresa, Boromejska ostrva / – Jezero ORTA 5 DANA/ 4 NOĆI – BUS

Plativoo

Polazak: 25.10.2016.  

Novi Sad 05:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10 putnika)

Beograd 07:00h Hram Svetog Save (Skerlićeva ulica)

Povratak: 30.10.2016.

Glečerska jezera na južnoj padini italijanskih Alpa, u raskošnom predelu okolnih planina, oduvek su izazivala divljenje pesnika, pisaca ili umetnika koji su imali privilegiju da ih vide i na njima borave. Tako je čarobno utočište latinskog pesnika Katula bio rt Sirmione, gde je jezero Garda krunisano tvrđavom porodice Scaligera, koja je Evropi dala sjajne humaniste. Stendal je na obalama jezera Como proslavio divne pejzaže i vegetaciju Bellagia kojem su se jednako divili skulptori Canova i Thorvaldsen. Njihove su uspomene začarale vilu Carlotta, dok u blagoti izuzetne mikroklime uživaju elegantne cvetne kompozicije vrtova u vilama Serbelloni i Melzi. Najzad, iz Strese se može otići na razgledanje jezera Maggiore i Boromejskih ostrva, među kojima se izdvaja Isola Bella, ostrvo u srcu prekrasnog planinskog kadra i rajske prirode, s palatom iz 18. veka za grofa Boromeja.

1. dan: Beograd – Sirmione (jezero Garda) (1040 km)

Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz povremene pauze i dolazak u Sirmione u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

2.dan: Sirmione (jezero Garda) – Bergamo – Como (jezero Como)

Doručak. Sirmione, smešten na rtu nad jezerom Garda, vekovima stražari s kulama koje nose grudobrane tvrđave porodice Scaligera. Šetnja starim gradom i uskim uličicama do tvrđave Scaligera. Odlazak u Bergamo, grad na UNESCO-voj listi svetske baštine, i slobodno vreme u gornjem gradu; između trga Piazza Vecchia i Duoma on nudi izuzetan urbani ansambl s romanskom crkvom Santa Maria Maggiore i kapelom Colleoni, koju je poručio slavni kondotjer za svoju grobnicu. Sa svojom dekoracijom u višebojnom mermeru to je čudo ravnoteže i lepote. Takođe ćemo posetiti Akademiju Carrara, uređenu u neoklasičnoj palati koja čuva riznicu italijanske umetnosti od Boticellija i Rafaela do Canaletta i Tiepola. Odlazak u Como, grad na istoimenom jezeru, koji u centru skriva divno uređen trg – piazza del Duomo. Njime dominira srednjovekovna gradska većnica Broletto i fasada Duoma, veličanstven primer lombardijske umetnosti. Smeštaj u hotelu i noćenje u Comu.

3.dan: Como – Belagio – Como (jezero Como)

Doručak. Plovidba brodićem po jezeru Como na čijim su obalama vile najslavnijih i najbogatijih ljudi sveta. Zatim odlazak autobusom (uključeno u cenu) do slikovitog grada Bellagia koji je, među cvećem i drvećem, bez sumnje kralj jezera Como koje je proslavio Stendal. Šetnja kroz Bellaggio i slobodno vreme  za posetu crkvi i čuvenim vilama Melzi i Serbelloni. Povratak u Como, slobodno veče. Noćenje u Comu.

4.dan: Como – Stresa – Boromejska ostrva (jezero Maggiore) – Verbania

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za jezero Maggiore. Dolazak u Stresu, ekskluzivno mesto evropske aristokratije. Fakultativna poseta Boromejskom arhipelagu, posedu čuvene prinčevske porodice, koji se sastoji od tri ostrva nad zelenim vodama jezera Maggiore. U plovidbi do njih uživaćete u kadru planina koje su okružile ovo jezero velike lepote. Prvo ostrvo na našem itinereru je Isola Bella, s palatom i terasastim vrtovima. Zatim posećujemoIsola Madre, ostrvo čuveno je po svojoj botaničkoj bašti s egzotičnim rastinjem. Pauza za ručak (individualno) na ljupkom ostrvu Isola dei Pescatori, čije uličice vijugaju između ribarskih kuća pod krovovima od crvenih crepova. Polazak za Verbaniju/Stresu. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan: Verbania – jezero Orta – Beograd

Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak za ljupko jezero Orta, koje na jednom ostrvcu skriva pravi dragulj–baziliku San Giulio, retko romansko zdanje ranohrišćanskog porekla. Slobodno vreme za ručak (individualno). Polazak za Srbiju. Dvočasovna pauza u outletu Oriocenter kod Bergama, jednom od najvećih šoping centara u Italiji. Nastavak putovanja preko Slovenije i Hrvatske.

6.dan: Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 245€

Plaćanje u RSD po prodajnom kursu Societe Generale banke.

Mogućnost plaćanja u 7 rata (maj – novembar) čekovima građana .

Doplata za polazak iz Novog Sada 10€ (ukoliko ima 10 putnika).

Aranžman obuhvata:
– Prevoz modernim turističkim autobusima
– 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Sirmioneu
– 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Comou
– 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Verbaniji/Stresi
– Razgledanje gradova sa vodičem prema programu
– Vožnja brodićem po jezeru Como
– Troškove organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
– Doplatu za 1/1 sobu (na upit)
– Međunarodno zdravstveno osiguranje
– Fakultativno: plovidba Boromejskim arhipelagom 21€ po osobi
– Ulaznice za kulturno istorijske znamenitosti
– Individualne troškove putnika

Program je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika (ne manjeg od 35 osoba) cena se uvećava za 15€.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora Travel to Balkan OTP br.  100/2016 od  25.07.2016.godine.

traveltobalkan.rs/italijanska-jezera-i-boromejska-ostrva-2/