Toggle Navigation

 

Letovanje i kružna tura Emilija Romanja i Toskana

RAVENA -RIMINI - SAN MARINO - BOLONJA - SIENA - SAN ĐIMINJANO - FIRENCA 12 DANA – AUTOBUSOM Polazak 10.09.2016. - Povratak 21.09.2016.

Plativoo

Polazak:           10.09.2016.  

NOVI SAD 17:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10  putnika)

BEOGRAD 19:00h kod Hrama Svetog Save (Skerlićeva ulica pored biblioteke)

Povratak:       21.09.2016.

1. - 2. DAN   Novi Sad/Beograd – Ravena – Rimini  

Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak u Ravenu u jutarnjim časovima. Kratak odmor i obilazak grada poznatog po najlepšim vizantijskim spomenicima. Razgledanje mozaika u bazilici San Vitale, obilazak Danteovog groba… Nastavak putovanja i dolazak u Rimini u popodnevnim časovima. Rimini je poznato letovalište na obali Jadranskog mora. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. - 8. DAN   Rimini

Doručak. Vreme predviđeno za kupanje, šetnju, razgledanje… U slobodnom vremenu fakultativni izlet za San Marino, jednu od  najmanjih republika na svetu. San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika… Večera. Noćenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. DAN    Rimini – Bolonja – Montekatini

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bolonju i obilazak grada poznatog po najstarijem Univerzitetu u zapadnom svetu: Trg Mađore, bazilika Sv. Petronia, Neptunova fontana, gradska većnica, tornjevi Asineli i Garisendi… Nastavak prema hotelu (okolina Firence – Montekatini Terme ili slično) … Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

10. DAN San Điminjano – Siena – Montekatini

Doručak. Odlazak u celodnevni (fakultativni) izlet. Obilazak srednjovekovnog gradića San Điminjano kojim dominira 14 visokih kula zbog čega se još i naziva “srednjovekovni Menhetn“. Nalazi se u toskanskom predelu brda i bregova danas zaštićen kao kulturno dobro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obilazak Sijene, grada poznat po očuvanom srednjovekovnom jezgru . Doba 13. i 14. Veka dočaraće monumentalni Trg Kampo sa Palatom publico, Trg Duomo sa sijenskom katedralom, crkva Sv. Domenika.. Nastavak prema Arecu i obilazak. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. DAN    Firenca/Montekatini – Firenca

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Firencu, grad Mikelanđela, Leonarda Da Vinčija, Donatela. Firenca je kolevka renesanse, najatraktivniji i najposećeniji turistički grad Italije. Razgledanje grada sa vodičem: “Piazza del Duomo, Galeria Uffizi, Ponte Vecchio, Loggia della Signoria”… Slobodno vreme za individualno razgledanje grada.  U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.

 

 

 

 

 

 

 

 

12. DAN  Dolazak u Beograd / Novi Sad u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 345€ 

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke

 

Aranžman obuhvata:

 • Autobuski prevoz modernim turisičkim autobusima
 • 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak švedski sto i večera meni) u hotelu Spiaggia Marconi  3* u Riminiju www.hotelspiaggiamarconi.it
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolini Firence (Monekatini Terme ili sl.)
 • Razgledanje gradova prema programu
 • Troškove organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:

 •  Doplatu za 1/1 sobu 195€ (na upit)
 •  Međunarodno zdravstveno osiguranje
 •  Boravišne takse u hotelima u Italiji (plaćaju se na recepciji hotela) – Rimini i Montekatini po 1.5€
 • dnevno po osobi
 • korišćenje ležaljki i suncobrana na plaži
 • Fakultativni izleti  (min. 30 putnika):
 • San Marino* – 10€ po osobi
 • San Điminjano i Siena* – 25€ po osobi
 • Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
 • Individualne troškove putnika

Rok za prijavu: 20.08.2016. ili do popune mesta.

Program je rađen na bazi od minimum 45 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 35, doplata je 25€.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora Travel to Balkan OTP br.  100/2016 od  25.07.2016.godine.

http://traveltobalkan.rs/letovanje-kruzna-tura/